Search

Навчатись медицині в Австрії: що і як?

Віденський медичний університет

Прагнете отримати медичну освіту європейського рівня та мати високий дохід у майбутньому? Тоді Австрія — ваш варіант.

Віденський медичний університет не лише найбільший науково-дослідницький інститут Австрії, але й освітній заклад, в стінах якого викладав Зигмунд Фройд. Університет від 1365 диктує правила викладання на медичних факультетах світу та впливає на тенденції лікування пацієнтів. Окрім академічних ступенів студенти університету можуть брати участь у клінічних програмах та міжнародному співробітництві. Гарна освіта у медичній галузі — одна з запорук успіху, що залишає Австрію у топ-чартах країн для комфортного життя. А для того, аби бути провідним лікарем, необхідно здобути відповідну освіту.

Як стати студентом австрійського ВНЗ?

Австрійський ВНЗ

Для вступу в медичний університет Австрії потрібно виконати декілька вимог. По-перше, студент має протягом 2-х років навчатись на тій самій спеціальності в українському медичному університеті.
По-друге, володіти німецькою мовою на рівні С1.
По-третє, скласти вступний екзамен для студентів медиків.

Українським студентам першокурсникам

Крім того, існує інакший варіант вступу до медичного ВНЗ Австрії — підготовчі курси. Потенційному студентові потрібно 1 рік вчитись в Україні на відповідній спеціальності. Після цього охочий має вступити на підготовче відділення в медичний університет Відня. Там він матиме змогу вдосконалити мову до потрібного рівня і потім складатиме вступний іспит.

Українським студентам випускникам

Без вступного іспиту стати студентом медичного університету Відня неможливо. Єдиний альтернативний варіант – нострифікація диплому відповідно австрійському. Подібну процедуру можна проводити після нашого 6-го курсу для лікувального відділення, чи після 5-го курсу для стоматологів. Команда “Дивись Ширше” надає нову послугу з нострифікації диплому.

Ми співпрацюємо з Австрійським медичним університетом. Оформляємо пакет документів та подаємо до університету. Після цього студента запрошують на спеціальний тест. Цей тест покликаний визначити знання з прослуханих медичних курсів в Україні. Тест неможливо “завалити”. Його можна лише написати краще, або гірше. Після тесту студентові призначають певну кількість предметів, які треба буде скласти в самому університеті. Зазвичай, студенти приїздять у Відень проходять курси мови, складають іспити, проходять практику і отримують місцевий австрійський диплом.

Школярам та іншим охочим

Існує окремий принцип зарахування до медичного університету, якщо ви випускник школи або охочий кардинально змінити фах. Після першого курсу навчання в університеті України студента зараховують на підготовче відділення в медичний університет в Австрії. Під час цього навчання студент повинен вивчити мову на рівень С1. Окрім мови студенти навчаються фізиці, хімії та біології. Це базові предмети, які необхідні для складання вступного іспиту. Якщо студент вже знаходиться у Відні, то рекомендовано пройти зовнішні спеціалізовані приватні курси з підготовки до вступного іспиту.

Вступ до медичного університету ніколи не був легким і потребує значних зусиль. Орієнтовний конкурс для вступників коливається від 15 до 20 людей на місце. Тому вступник має бути певним у своїх намірах здобути складну, але престижну професію лікаря.

Вступний екзамен для студентів медиків

Вступний екзамен складається з 5 частин, де перевіряють знання хімії, фізики, біології, математики, знання німецької мови та логічне мислення. Для успішного проходження перших 4-х дисциплін потрібно мати знання на рівні 11 класу української школи. Зазвичай, проблематичніше лише з останніми двома частинами. Треба володіти німецькою мовою на рівні С1.

Підготуватись до останньої частини складно. Ми рекомендуємо піти на зовнішні спеціалізовані приватні курси, які готують абітурієнтів до вступного екзамену. Подібні курси існують на австрійському освітньому ринку вже близько 10 років. Вони дають студентові знання з загальних питань екзамену. Викладачі цих курсів мали самостійний досвід складання тесту.

У відкритому доступі тестів для підготовки до цього екзамену нема. Існують книги та довідники, які можуть підказати, що орієнтовно буде у блоках з хімії, біології, математики, фізики. Проте порад щодо проходження блоку на перевірку логічного мислення в принципі немає. Таким чином, блоки на знання мови та вміння логічно мислити вираховують загальний рівень розвитку вступника. Такий собі тест на IQ. Отже, так відбирають старанних і кмітливих студентів, бо медицина залишається однією із найскладніших дисциплін.

Робота під час навчання

Австрійський ВНЗ

Вартість навчання для українських студентів за семестр становить 750 євро. Студенти австрійських медичних ВНЗ мають офіційне право працювати 20 годин на тиждень. Багато хто зі студентів працює у приватних лікарнях. З кінця першого курсу вони можуть працювати у якості молодшого медичного персоналу.

Велике університетське навантаження впливає на відсутність вільного часу. Навчальними планами передбачено, що студент повинен вчитись 40 годин на тиждень, або 8 годин на добу. Це цілком розумне ставлення до графіка. Більшість студентів беруть собі сезонні роботи. Багато хто і працює, і вчиться, але це дуже складно. Ліпше сконцентруватись на здобутті освіти, бо ж спеціальність серйозна та відповідальна.

Навчання у медичних ВНЗ Німеччини та Австрії не з легких, але згодом воно може гарантувати стабільно високий дохід. Відповідно є безліч охочих, які хочуть реалізувати себе в цій професій. Безперечно, європейська медицина зараз на високому рівні, через що студенти медики зі всього світу прагну ть отримати закордонну освіту та практику.

Якщо ж і у вас є бажання отримати, чи дати своїй дитині гідну освіту, амбітні перспективи розвитку — звертайтесь до команди “Дивись Ширше”.[:]

Підписатися на соцмережі:
Залиште телефон і ми вам зателефонуємо

    Залиште телефон і ми вам зателефонуємо

      Залиште телефон і ми вам зателефонуємо

        Premium пакет
        Комфорт+ пакет
        Комфорт пакет
        Залиште телефон і ми вам зателефонуємо

          VIP пакет
          Преміум пакет
          Комфорт пакет